tankar & mera tankar

Nu när jag har varit ledig i en vecka har jag hunnit reflektera lite över mitt yrke. Eller det gör jag väldigt ofta ändå! Jag är utbildad lärare och jag älskar mitt jobb MEN det är inte min passion. Min passion är arkitektur och inredning..Det går inte en dag utan att jag tänker på hus eller design osv. Jag har brytit ihop några gånger och tänkt "fan, varför läste jag inte bara till arkiktekt?!". Men jag har alltid drömt om att bli lärare, lika mycket som att bli arkitekt. Men jag har svårt för matte och klarade knappt matte b på gymnasiet och att läsa upp dessa ämnen och hoppa på en 5-årig utbildning känns verkligen inte lockande. Däremot skulle jag gärna vilja läsa till något inom samma område! 
Jag sökte till byggnadsantikvarie (man är med och konsultar när gamla hus ska rustas upp osv) men den branshen känns som den kryllar av 70 åriga sura gubbar.. 
Jag kom in på utbildning i Göteborg men tackade nej! 
Har alltid vetat att jag inte kommer o jobba som lärare länge utan läsa något med design/arkitektur. Men problemet är att jag inte vet VAD jag vill läsa eftersom det är så stort haha. 
 
Jag inser att jag måste ta tag i denna drömmen! Köpte livsstilsbiblen förra veckan och nu är det ännu tydligare att det är detta jag vill syssla med. Ska träffa en studievägledare tänker jag till att börja med!
Men jag vill jobba samtidigt, för nu när man haft lön i 1.5 är jag inte sugen på att gå tillbaka till csn. Så det får dröja den tid det tar..:) 
 
puh. nu blev det långt! Men jag gillar att skriva av mig, det är härligt!
Nu ska jag fortsätta skissa på kalendern och ta fram pennor och penslar. Blir väl och rita lite hus också haha.. Fick dessutom reda på idag att både min gammelmorfar och någon mer i släkten var stuckatörer, hur coolt?! inte konstigt att jag har dille på takrosetter osv kanske haha!
 
allt löser sig:)
 
 
 
 


Ajli Müller    ï     ï   http://ajlimuller.se/

Jag är också lärare och har jobbat som det sedan jag tog examen, massa massa år. Det är tamejfan ett av de sämsta beslut jag tagit. Kommer INTE jobba som lärare mer nu och har precis sagt upp mig. Vårterminen kommer jag därför jobba med att sälja kläder till damer på butiken Dea Axelssons och smycket till flickor på butiken Glitter. Känns EXTREMT bra!

Svar: Oj så känner inte jag riktigt .. mer att man vill utveckla sin passion! Men va skönt att du fick bytt, lycka till❤️
josefin viola


Kom ihÂg mig?
Hej & välkommen! Jag är en 21 årig, inredningstokig lärarstudent. Ciaoooo!

HannaVic logotype